-- Εκθεση HO.RE.CA 2013

2 February 2014
MG_0188Y
2 February 2014

Εκθεση HO.RE.CA 2013


Στα πλαίσια της έκθεσης Horeca 2013, η Μικροζυθοποιία Septem παρουσίασε την πρώτη μπύρα της νέας σειράς που ονομάζεται Septem’s Hobby Hoppy Series.

Στόχος της Septem είναι να παρουσιάσει στους λάτρεις της μπύρας μοναδικές “one off” συνταγές, με κοινό χαρακτηριστικό τους την έντονη παρουσία λυκίσκου.

Ο ευρηματικός τίτλος άλλωστε προσδιορίζει και την επιθυμία των δημιουργών της Septem, αφενός να κάνουν το hobby τους και αφετέρου να παρουσιάσουν “hoppy” μπύρες που θα αναδεικνύουν τα χαρίσματα της κάθε ποικιλίας λυκίσκου.

Η πρώτη μπύρα αυτής της σειράς βαπτίστηκε A.C.E. O “άσσος” της Septem είχε νονούς τους τρεις αμερικάνικους λυκίσκους που συμμετείχαν στην συνταγή του: Αmarillo-Centennial-El dorado. Το αποτέλεσμα είναι η πρώτη ελληνική Imperial IPA, μια απολαυστική μπύρα με 8,5% αλκοόλ, 100 IBU πικράδα και 21 βαθμούς Plato.

Από την πρώτη στιγμή κατέκτησε το “μπυρόφιλο” κοινό, που είχε τη δυνατότητα να την δοκιμάσει σε βαρέλι στο Local Pub στο Χαλάνδρι. Με έντονο πορτοκαλί χρώμα, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας και εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, λεμονανθών και κίτρου κερδίζει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Η μεστή, γεμάτη γεύση που κρύβει αριστουργηματικά την υψηλή αλκοόλη και η έντονα αρωματική επίγευση, ολοκληρώνει την εντυπωσιακή εικόνα της πρώτης Ελληνικής Imperial IPA.-- Leave a comment

Your email address will not be published. Website Field Is Optional