-- Septem 2014: 2ος Ελληνικός Διαγωνισμός Homebrewing

15 February 2014
intro-page-simple
15 February 2014

Septem 2014: 2ος Ελληνικός Διαγωνισμός Homebrewing


Οδηγός Συμμετοχής:

1. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, σε περίπτωση που αναδειχθεί ως επικρατέστερη η δική τους συνταγή, θα πρέπει να συνεργαστούν με το ζυθοποιείο για την παρασκευή της μπύρας (και να παρευρίσκονται προσωπικά αν το επιθυμούν στην πρώτη βρασιά).

Επίσης οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται προσωπικά στο ζυθοποιείο της Septem την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, και να συμμετέχουν σε ειδική επιτροπή αξιολόγησης των συμμετεχόντων δειγμάτων.

2. Η συνταγή που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα υλοποιηθεί από την Μικροζυθοποιία Septem και θα αποτελέσει ένα νέο προϊόν της σειράς Septem Homebrewer’s Recipes.

3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως λέσχης / site, με την προϋπόθεση ότι η επαγγελματική του ενασχόληση δεν σχετίζεται με την παραγωγή μπύρας.

4. Επιτρέπεται η συμμετοχή με μια έως τρεις μπύρες ανά διαγωνιζόμενο. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν.

5. Επιτρέπεται η συμμετοχή με all grain συνταγές, τα σάκχαρα των οποίων προέρχονται αποκλειστικά από βύνες κριθαριού ή σιταριού. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέλι (αλλά κανένα άλλο είδος σακχάρου).

6. Η αξιολόγηση των δειγμάτων θα γίνει από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν μικροζυθοποιοί, sommelier διακεκριμένων εστιατορίων, ιδιοκτήτες μπυραριών και γευσιγνώστες μπύρας (συνολικά οκτώ κριτές). Κάθε μπύρα θα αξιολογηθεί σε τυφλή δοκιμή με βάση τα κριτήρια και την φόρμα αξιολόγησης, που μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση (http://www.septem.gr).

Επίσης θα συσταθεί μια δεύτερη επιτροπή αξιολόγησης με την συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων του πρώτου διαγωνισμού Homebrewing, η βαθμολογία της οποίας θα έχει συντελεστή βαρύτητας 30% στο τελικό αποτέλεσμα.

7. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν έξι λίτρα μπύρας (12 φιάλες) ανά συμμετοχή και οι φιάλες να υποβληθούν στο beer.gr ((Τραπεζούντος 44, Άγιος Στέφανος)) το αργότερο ως Τρίτη 8 Απριλίου 2014, ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας και να είναι φρέσκα τα δείγματα.

8. Τα δείγματα θα πρέπει να εμφιαλωθούν σε φιάλες 500 ml, οι οποίες θα παραχωρηθούν από τη Septem, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της γευσιγνωσίας.

Επίσης τα δείγματα θα πωματιστούν με ατύπωτο πώμα crown χρώματος χρυσού και οι φιάλες δεν θα φέρουν οποιαδήποτε σήμανση στο λαιμό ή στο πώμα. Τέλος, οι φιάλες θα φέρουν μονή ετικέτα για την αναγνώριση του δείγματος που θα συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο συμμετοχής.

9. Οι φιάλες Septem, τα πώματα crown, οι ετικέτες και οι σχετικές φόρμες περιλαμβάνονται στο πακέτο συμμετοχής που μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το online κατάστημα του http://www.beer.gr. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν ένα πακέτο συμμετοχής για κάθε μπύρα που θα πάρει μέρος στο διαγωνισμό

10. Επειδή οι συνθήκες ζυθοποίησης στο σπίτι διαφέρουν από αυτές στο ζυθοποιείο, και δεν υπάρχει εγγύηση ότι η μπύρα που θα παραχθεί θα είναι ακριβώς η ίδια, ο νικητής θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τον ζυθοποιό για την παραγωγή της.

11. Συνταγές για lagers, sour ales, Brettanomyces δεν συμπεριλαμβάνονται στο διαγωνισμό. Επίσης η περιεκτικότητα σακχάρων του αρχικού ζυθογλεύκους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 Plato.

12. Η συνταγή θα πρέπει να συνοδεύει τα δείγματα, σε μορφή BeerSmith2 και να αναγράφονται αναλυτικά οι οίκοι παρασκευής του κάθε υλικού (αν είναι δυνατόν και οι αναλύσεις βύνης και λυκίσκου).



Comments are closed.