Περιγραφή

Mη παστεριωμένη, φιλτραρισμένη μπύρα

Οικογενειακός Νερόμυλος του 1888: ένας μικρός παράδεισος που θα αποτελεί πάντα την Ιθάκη μας…

Η άλεση των δημητριακών που υπήρξε η βασική οικογενειακή δραστηριότητα για 3 γενιές, δηλώνει σήμερα για τη Μικροζυθοποιία Septem την καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργία μοναδικών συνταγών και γεύσεων.

Ο Μύλος δηλώνει την εξέλιξη, την αλλαγή στην πορεία της ζωής, τα «γυρίσματα» που φέρνει ο χρόνος και τη διαρκή αναζήτηση…

Η “αιρετική” συνταγή της MYLOS 1888, αφιερώνεται σε όσους μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας μέσα από τη ζυθοποίηση.

Οι Lager μπύρες έχουν συνδεθεί στο μυαλό του καταναλωτή, με μπύρες ουδέτερες, χωρίς πικράδα και χωρίς γευστικές εντάσεις και εξάρσεις.

Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια «αιρετική» διαφοροποιημένη Lager, χρησιμοποιώντας βύνες κριθαριού με διάφορα καβουρδίσματα και βαθμούς ψησίματος, καθώς επίσης και βύνη σιταριού που θα προσθέσει γλυκύτητα και απαλότητα στην γεύση.

Έχοντας ένα πολύπλοκο βυνώδη χαρακτήρα που αποτελεί την βάση αυτής της κατηγορίας μπύρας, επιλέξαμε τους εξής τρεις λυκίσκους για να αναδείξουμε τον αρωματικό χαρακτήρα και να δώσουμε μια ήπια διακριτική πικράδα: τον αμερικάνικο Sabro, που λανσαρίστηκε μόλις το 2018 και συνήθως χρησιμοποιείται σε IPAs, ο οποίος χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά αρώματα κίτρου, μανταρινιού και εξωτικών φρούτων, τον Σλοβένικο Bobek, μια «ευγενή» ποικιλία με ανθικά αρώματα και ήπια πικράδα και τον γερμανικό Hallertau Mellon που χαρακτηρίζεται από αρώματα πεπονιού, μελιού και υπερώριμης φράουλας.

Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποσότητα λυκίσκου στην τέλος της ζυθοποίησης, διατηρήσαμε χαμηλά την πικράδα της συνταγής μας και παντρέψαμε αρμονικά τον βυνώδη χαρακτήρα της μπύρας με τα αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού και εξωτικών φρούτων από τους λυκίσκους.

Η διαφοροποίηση στις θερμοκρασίες ζύμωσης και η επιλογή μιας όχι συνηθισμένης lager μαγιάς, ανέδειξε τον crispy και δροσιστικό χαρακτήρα στην γεύση.

Το χρυσόξανθο λαμπερό χρώμα και ο συμπαγής λευκός αφρός, αποτελούν το ιδανικό καλωσόρισμα στο ποτήρι μας.

Η αρωματική ένταση και η αρμονική συνύπαρξη του βυνώδους και ανθικού-φρουτώδους χαρακτήρα, η ισορροπία στην γεύση, η σχετικά χαμηλή αλκοόλη, η ήπια-διακριτική πικράδα και η έντονα αρωματική επίγευση, συνθέτουν το γευστικό προφίλ της “αιρετικής” συνταγής της MYLOS 1888.

Χαρακτηριστικά

  • Φιάλη: 500 ml & 330 ml
  • Λυκίσκος: Sabro (US), Bobek (SL), Hallertau Mellon (DE)
  • Βύνες: Βύνη κριθαριού & βύνη σιταριού
  • Alcohol: 4,60% v/v
  • Βαθμοί Πικράδας: 12 ΙBUs
  • Plato: 11o
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4–6 Βαθμούς Κελσίου